TÜBİTAK Bilim Söyleşileri

Toplumumuzun bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak TÜBİTAK’ın kuruluşundan bu yana öncelikli hedeflerinden biri olmuştur. 2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını özellikle dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile “Bilim Söyleşileri” adı altında etkinlikler dizisi başlatılmıştır.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır.

Fakültemiz Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa SAYGIN “Çocuklukta Nefret Ettiğim Şimdilerde Hasret Kaldığım; Uyku” başlıklı söyleşiyi TÜBİTAK projesi kapsamında Konya Özel Gündoğdu Koleji’nde gerçekleştirmiştir. Öğretim üyemize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje hakkında detalı bilgi almak ve başvurmak isteyen öğretim üyelerimiz https://bilimsoylesileri.tubitak.gov.tr/tr linkinden bilgi alabilir.

Yayın Tarihi: 17/12/2019