Öğrencilerimiz Tahran’da TUMS Yaz Okuluna Katıldılar.

Öğrencilerimiz Ramazan Onur ALP ve Kerem ÖZDİL 12-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Tahran Tıp Bilimleri Üniversitesi’nin (Tehran University of Medical Sciences-TUMS) Tıp Fakültesi ve Hastaneleri ile diğer ünitelerinde düzenlenen yaz okuluna katıldılar.


TUMS ve Fakültemiz arasında hem Mevlana Protokolü hem de İkili İşbirliği Mutabakat Zaptı (Memorandum of Understanding-MoU) bulunmaktadır.


Bu kapsamda düzenlenen yaz okulu süresince öğrencilerimiz dahiliye, pediatri, anesteziyoloji ve göz ana bilim dallarında gözlemci statüsünde bulundular.

Aralarında dünyanın en büyük ve donanımlı göz hastanelerinden birisi olan Farabi Hastanesi de dâhil olmak üzere TUMS’un Tahran’a yayılmış tüm eğitim ve araştırma ünitelerinde, hastanelerinde ve hayvan deneyleri laboratuvarında bulundular.


Eğitimin akademik kısmının dışında kalan zamanlarda öğrencilerimiz Gülistan Sarayı, tarihi Tahran Çarşısı, Miladi Kulesi gibi Tahran’ın tarihi, kültürel ve turistik mekânlarını gezme ve yerinde görme fırsatı buldular.


Öğrencilerimize sundukları kaliteli eğitim ortamının yanında, onlara sağladıkları tüm imkanlardan dolayı başta Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Dr. Arman ZARGARAN ve ekibi olmak üzere, öğretim üyelerinden, hastane personellerine, konaklama birimindeki çalışanlardan irtibat görevlilerine kadar tüm TUMS ailesine teşekkür ederiz.

Yayın Tarihi: 21/09/2022
Okunma Sayısı: 666