Medikal Ar-Ge Alanında Türkiye Üçüncülüğü Başarısı

Fakültemiz Temel Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fuat İNCE, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit KARA ve Isparta Şehir Hastanesi yoğun bakım uzmanı Dr. Yağmur KARA, T.C. Ticaret Bakanlığı onayında, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizasyonu ile düzenlenen 10’uncu Ar-Ge Proje Pazarı Yarışmasında medikal kategorisinde “iNOcap” başlıklı sunumları ile Türkiye üçüncülüğüne ve 20.000 TL para ödülüne layık görüldüler.

Bundan sonrası için de söz konusu çalışma TİM tarafından takip ve himaye edilerek gerekli destekler sağlanacak.

Nitrik oksidin (NO) tıbbi uygulamalarda yeni bir yöntemle kullanımının önünü açan inhale nitrik oksit soğuk atmosferik plazma (iNOcap) cihaz prototipi, Dr. Öğr. Üyesi Fuat İNCE ve Doç. Dr. Ümit KARA tarafından Üniversitemiz çatısı altında Göller Bölgesi Teknokentinde proje desteği ile kurulan, kendine çalışma alanı olarak tıp ve sağlık Ar-Ge/inovasyon faaliyetlerini seçen İnosante Med. Sağ. Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde hayata geçirildi.

Kendilerine Türkiye 3.lüğünü getiren başarılı sunumları ve almış oldukları ödül dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Fuat İNCE’yi ve arkadaşlarını kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

Detaylı bilgi için SDÜ Göller Bölgesi paylaşımını tıklayınız:

https://gbteknokent.com/10-ar-ge-proje-pazarinda-inocap-projesi-medikal-kategoride-turkiye-3-su/

Yayın Tarihi: 03/12/2021
Okunma Sayısı: 798