SDÜ Tıp Fakültesi T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürünü Ağırladı

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü                                          3. Uluslararası/6.Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongremiz (INHSC2024) kapsamında fakültemizdeydi.

Akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, bilgi sistemleri personelimiz ve katılımcılarımız ile bir araya gelen Doç. Dr. Ülgü “Sağlıkta Yapay Zekâ Fırsatlar ve Tehditler” başlıklı bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Ülgü özellikle Covid-19 pandemisi sürecinde Genel Müdürlük olarak yaşadıklarını tecrübe paylaşımı olarak aktardı.

Dijital sağlık ve uygulamaları yönünden ülkemizin ulaştığı seviyenin diğer ülkeler ve uluslararası organizasyonlar için de örnek teşkil ettiğini belirten Doç. Dr. Ülgü, “… ancak bununla yetinmemeliyiz, biz gelişmemizi, yaptıklarımızın üzerine ilaveler yaparak devam ettirmeliyiz” dedi.

Konuşmasının soru-cevap bölümünde hayat hikâyesinden ve kariyer gelişiminden bahseden Doç. Dr. Ülgü, Süleyman Demirel Üniversitesinde bulunmaktan, dijital sağlığa ve tıpta yapay zekâ uygulamalarına gönül vermiş kişilerle bir araya gelmekten, ama özellikle de genç tıp öğrencileri ile buluşmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, “beni buraya davet edenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Ülgünün konuşması öğrencilerimiz tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Bilindiği üzere Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün görev yetkileri; “sağlık alanında kullanılan bilişim sistemleri ve iletişim teknolojileri ile ilgili ülke çapında politika, strateji ve standartların belirlenmesi amacıyla çalışmalar yapmak, kişisel sağlık verileri ile ülke düzeyinde sağlık durumu ve sağlık hizmetlerine ilişkin veri ve bilgi akışını içeren her türden bilgi sistemleri ve projelerini yapmak ve yaptırmak, Sağlık bilgi sistemleri ve teknolojileri alanında uluslararası gelişmeleri izlemek, ülke uygulamalarını ve tecrübelerini paylaşmak, gerektiğinde uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak, sağlık bilişimi ve teknolojisi alanında çalışacak kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilerin uyacakları kuralları belirlemek, uygulamak, gerektiğinde bunların yazılım ve ürünlerinin uygunluğuna karar vermek ve müelliflerini yetkilendirmek ve Sağlık Bakanı tarafından verilen benzeri görevleri yapmak” olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Fakültemiz de hem mezuniyet öncesi tıp eğitiminde hem de mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimlerinde dijital sağlık ve tıpta yapay zekâ konusunu her yönüyle ele almaya, öğrencilerimizi ve asistanlarımızı teşvik etmeye, onlara eğitimler düzenlemeye ve alanda bilinen isimlerle buluşturmaya devam edecek.

Yayın Tarihi: 27/12/2024
Okunma Sayısı: 83