Dönem 1 Öğrencilerimiz İle “Mesleğe Merhaba” Kesitimiz Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinin Dönem 1 öğrencilerine yönelik bu yıl ilk kez hayata geçirdiği "Mesleğe Merhaba" uygulaması tüm hızıyla devam ediyor.

Bu haftanın entegre oturumları “Deontolojiye Genel Bakış” ve “Hekimlik Mesleğinde Sosyal Güvenlik” oldu.

Fakültemiz Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fuat İnce tarafından yapılan “Deontolojiye Genel Bakış” başlıklı sunumda öğrencilerimize deontolojinin tanımı, deontoloji kavramının geçmişi ve tarihsel süreç içerisindeki gelişimi, deontoloji-etik, tıbbi deontoloji ve Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi hakkında genel bilgiler verildi.

Hekimlik Mesleğinde Sosyal Güvenlik konusu ise Üniversitemiz İİİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Nurdoğan tarafından anlatıldı. Doç. Dr. Nurdoğan sosyal güvenlik kavramı, hekimlerin tabi olabilecekleri sosyal güvenlik statüleri, sağlık harcamaları, hekimlerin sosyal güvenlik hakları, Covid-19 benzeri salgın dönemlerinde sosyal güvenlik politikaları gibi konularda bilgilendirmeler yaptı.

Soru-cevap kısmında ise öğrencilerimizin merak ettiği sorular cevaplandı.

Dönem 1 öğrencilerimiz tarafından ilgiyle ve geniş katılımla takip edilen Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı “Mesleğe Merhaba” kesiti;   “Etik Kavramına Genel Bakış ve Öğrenim Hayatında Etik”, “Biyoetik ve Tıpta Etik Kavramlarına Genel Bakış”, “Sorumluluk Kavramı”, “Yükümlülük Kavramı”, “Hesap Verebilirlik Kavramı”, “Tıpta Yapay Zekâ ve Dijital Sağlık” entegre oturumları ile devam edecek.

 

Yayın Tarihi: 23/09/2024
Okunma Sayısı: 123