Fakültemiz Dönem 6 Öğrencisi İnt. Dr. Sebahat Ulusan’ın Uluslararası Başarısı

Fakültemiz Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu’nun mentorluğunu yaptığı öğrencisi Sebahat Ulusan, 20-23 Mayıs tarihleri arasında Prag’da (Çek Cumhuriyeti’nde) düzenlenen Avrupa Kardiyoloji Derneği Kalp Yetmezliği Kongresi’ne (ESC Heart Failure 2023) katılım sağlayarak, Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu ile yürüttükleri 2 adet çalışmayı kongrede poster sunumu olarak sunmuştur.

Ayrıca öğrencimiz Sebahat Ulusan, 11-15 Haziran tarihleri arasında Sophia Antipolis’de (Fransa) düzenlenen Avrupa Kardiyoloji Derneği Yaz Okulu’na (ESC CBCS Summer School 2023) birçok başvuru arasından seçilip kabul almıştır. Öğrencimizin yürüttüğü çalışması jüri üyeleri tarafından seçilerek, sözel sunum hakkı kazanmıştır. Ayrıca öğrencimiz bir adet oturumda da panelist olarak görev almıştır.

Öğrencimiz Sebahat Ulusan şu cümleleri aktardı: ‘Bir tıp öğrencisi olarak kardiyoloji alanın öncü derneği olan Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin (ESC) kongrelerine katılım sağlamak ve bu kongrelerde sunum yapmak gerçekten çok büyük bir deneyimdi. Yıllardır mentorum olan Doç. Dr. Mevlüt Serdar Kuyumcu ile çalışmak gerçekten büyük bir şans. Bu çalışmalarda emeği olan başta Serdar hocam olmak üzere bütün herkese çok teşekkür ederiz.

Yayın Tarihi: 19/07/2023
Okunma Sayısı: 654