Dönem 2 Öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

TÜBİTAK 2209-A Programı kapsamında, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nilgün GÜRBÜZ danışmanlığında, Dönem 2 öğrencilerimizden Mehmet BALABAN yürütücülüğündeki araştırma projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Yine Dönem 2 öğrencilerimizden Mehmet DİK, Özüm ÖZKÜRKÇÜ ve ayrıca Tıbbi Biyoloji Doktora Öğrencisi Zeynep AKPINAR'ın da yer aldığı 1 yıl sürecek olan projede, pankreas kanserinin tedavisi için doğal yaklaşımlar geliştirmek amacıyla tarçın türevli etken maddenin, ileri evre pankreas kanseri hücrelerindeki anti-karsinojenik etkileri mekanistik düzeyde araştırılacaktır. Öğrencilerimizin ilgi duydukları üzere laboratuvardaki temel moleküler teknikleri öğrenmeleri ve uygulamaları açısından, ayrıca takibinde ileri projeler geliştirme becerisini kazanmaları açısından proje, öğrencilerimize bilimsel anlamda önemli bir katkı sağlayacaktır.

Yayın Tarihi: 25/03/2024