Fakültemizde yapılan BAP Destekli Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi

Şu an Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümünde Araştırma Görevlisi olan Emrecan ULUDAĞ, Fakültemizde 5. sınıf öğrencisiyken yararlandığı Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projesi kapsamında, migren hastalarında tetikleyici beslenme faktörlerini belirlemeyi amaçlayan bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma tarihinde Fakültemiz Nöroloji Anabilim Dalında Arş.Gör.Dr. Özge TÜRK'ün de katılımıyla yapılan bu çalışma, danışman hoca Doç. Dr. Nihat ŞENGEZE'nin rehberliğinde yürütüldü ve Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi tarafından Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi kapsamında desteklendi.

Araştırmada, peynir, kafein ve çikolatadan kısıtlı diyet programlarının migrenin şiddeti, süresi ve atak sayısı üzerindeki etkileri incelendi. Sonuçlar, bu diyetlerin migren ataklarının süresi, şiddeti ve sayısında azalma sağladığını ortaya koydu. Bu bulgular, migren hastalarının yaşam kalitesini artırmak için diyet düzenlemelerinin önemli bir rol oynayabileceğini gösterdi.

Çalışma, İzmir Tıp Fakültesi Dergisi'nde yayınlandı. Emrecan Uludağ'ın lisans döneminde böyle bir projede yer alması, araştırma yapma becerilerini geliştirmesi ve bilimsel yöntemler konusunda eğitim alması açısından büyük önem taşıdı. Bu deneyim, ULUDAĞ'ın akademik kariyerine önemli bir katkı sağladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi, her yıl lisans öğrencilerine yönelik projeler desteklemektedir. Öğrenciler, bu tür projelerden haberdar olmak ve başvurmak için üniversitenin duyurularını düzenli olarak takip etmelidir. Bu projeler, öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmeleri ve bilimsel alanda tecrübe kazanmaları için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Yayın Tarihi: 12/06/2024