Tıp Fakültemizden Bir Başarı Daha

Tıp Fakültemiz Türkiye genelindeki 39 üniversitenin 129 lisans programı arasına girerek Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) VE Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolu diploma hakkı kazandı.

Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programının yeterlilikleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirildi. Fakültemiz de bu programlar arasında yerini aldı.

Bu logo ile Türkiye'deki 129 diploma programı mezunları, yükseköğretim ve üst ortaöğretim ile staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin kazanımlarının karşılıklı olarak otomatik tanınmasını sağlayacak. Ayrıca Tıp Fakültemiz TYÇ ve AYÇ logosu ile Avrupa Birliği’nde mesleki yeterliliklerin tanınmasına ilişkin direktif gereği, profesyonellerin sınır ötesi hareketini mümkün kılarak yurt dışında mesleklerini icra etmelerini ya da istihdam olmalarını sağlayacak.

 

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2021/39-universitedeki-129-lisans-programina-tyc-ve-ayc-logolu-diploma-hakki-verildi.aspx

https://www.yok.gov.tr/HaberBelgeleri/BasinAciklamasi/2021/tyc-ve-ayc-logosunu-kullanacak-diploma-programlari.pdf

Yayın Tarihi: 27/12/2021
Okunma Sayısı: 1165