Doç. Dr. Ümit IŞIK’tan Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Alim KOŞAR’a kitap takdimi

Fakültemiz Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit IŞIK, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Alim KOŞAR’a editörü olduğu “Aileler İçin Otizm Rehberi” kitabını takdim etti.
Doç. Dr. Ümit Işık “Otizm aileler için çoğu zaman uzun soluklu bir yolculuktur. Ailelerin bu yolcuğunda bir rehbere, doğru yönlendirmeler yapacak bir kılavuza ihtiyacı vardır. Aileler İçin Otizm Rehberi adlı kitabımızla ailelere bilimsel verileri, onların anlayabileceği dilde bir rehber olarak sunmak istedik. Sadece tıbbi bilgiler değil, özel eğitim ve diğer alanlarla ilgili bilgiler de verdik. Oldukça geniş bir yazar grubuyla, otizmle ilgili A’dan Z’ye her şeyi anlattık. Bu kıymetli eserde otizmin belirtilerini, nedenini, tanısını, tedavi sürecini, evde yapılabilecekleri konuştuk. Otizm ile ilgili olarak ailelerin aklını sıklıkla karıştıran sorulara cevap verdik. Ülkemizde az sayıda benzeri olan bu çalışmanın bir başucu kitabı olacağını umuyoruz.” diyerek Dekanımıza bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 22/10/2021