Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı

Anabilim.Dalı.Başkanı

Doç.Dr. Mehtap SAVRAN
Akademik Kadro

 
 
Arş.Gör. Dr. Songül ÖZKULA
Arş.Gör. Dr. Deniz ÇATAKLI
Arş.Gör. Orhan Berk İMECİ
Arş.Gör. Mehmet A. SEVÜK
Arş.Gör. Samet COŞAN
 

 

 

İletişim

Doç.Dr.Mehtap SAVRAN
0 246 211 3627
mehtapsavran@sdu.edu.tr

Prof.Dr.Serdar SEZER
0 246 211 3625
serdarsezer@sdu.edu.tr

Doç.Dr.  Halil AŞCI
0 246 211 3626
halilasci@sdu.edu.tr
Doç.Dr. F.Nihan CANKARA
0 246 211 3624
nihancankara@sdu.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Ümran A.SEZER
0 246 211 3622
umransezer@sdu.edu.tr

 

TARİHÇE

Farmakoloji Anabilim Dalı 1996-1997 öğretim yılında Yrd. Doç. Dr. Ekrem Çiçek tarafından kurulmuştur. 2018 yılı itibari ile dünyada alanında iyi olan benzer anabilim dalı modellerini inceleyerek,  İlaç ve tıbbi cihaz alanında önemli çalışmalara destek vermek ve gerçekleştirmek amacı ile yeniden yapılanmıştır. Anabilim Dalımızda şu anda 5 öğretim üyesi görev yapmaktadır.

EĞİTİM

Anabilim Dalımızda Tıpta Uzmanlık, Yüksek Lisans ve Doktora süreçlerinde eğitim verilmektedir. Farklı disiplinlerden kabul edilen lisansüstü öğrenciler, ders programlarındaki bilimsel hazırlık içerikli derslerden başarılı olmaları durumunda tez çalışmalarına başlayabilmektedirler.
ANABİLİM DALI ÇALIŞMA ALANLARI

Anabilim bilim dalımız ilaç ve tıbbi cihaz alanında, modern ilaç ARGE sinin ihtiyaç duyduğu interdisipliner çalışma modeli çerçevesinde gerek kendi anabilim dalı içindeki öğretim üyelerinin çeşitlilik gösteren uzmanlıkları, gerekse de diğer bölümlerde benzer alanda çalışan öğretim üyelerinin katılımı ile kapsamlı bir şekilde çalışmalar yürütmektedir.

İlgili öğretim üyelerinin, toksikolojik çalışmalar başta olmak üzere, rejeneratif farmakoloji, ekstrasellüler matriks benzeri peptidler, büyüme faktörleri içeren iskele yapı uygulamaları, biyolojik aktivite özelliği olan maddelerin sentezi, bitkisel tıbbi ürünler, hedef odaklı ilaçların yönlendirilmesi ve  çeşitli gıdaların etkinliklerinin ve etkilerinin değerlendirilmesi konularında devam eden ve tamamlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

Anabilim dalımız, Avrupa Birliği Tıbbi Cihaz Regülasyonu (European Union Medical Device Regulation - MDR) kapsamında zorunlu hale gelen klinik araştırmalar çerçevesinde araştırma alanlarımızla ilgili yeni veya muadil tıbbi cihazların iyi klinik uygulamalarında firmalarımıza destek olabilmek için altyapı oluşturma çalışmaları içindedir.

OLANAKLARI

Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Tıp Fakültesi bünyesinde İzole Organ Banyosunun yer aldığı farmakoloji laboratuvarı ve Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde faaliyet gösteren ve kapsamlı bir donanıma sahip olan İlaç, Tıbbi Cihaz ve Dermokozmetik (İDAL) laboratuvarlarında çalışmalar yürütmektedir. Anabilim dalımız YÖK 100/2000 doktora programı ve çeşitli TÜBİTAK, AB ve sanayi ortaklı projelerde öğrencilere burs imkanı sunabilmektedir.