Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı

0 246 211 2101 – 211 3389

Doç. Dr. İlkay ARMAĞAN

Tarihçe

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı 1996 tarihinde Prof. Dr. Erdal KARAÖZ tarafından kurulmuştur. Anabilim Dalımızda 5 öğretim üyesi ve 6 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Bölümümüz bugüne dek 4 Tıpta Uzmanlık, 9 Doktora ve 14 Yüksek Lisans mezunu vermiştir.

Yer ve Kapasite

Anabilim dalımızda öğretim üyelerinin kullandığı odalara ek olarak bir adet Rutin Araştırma Laboratuvarı, bir adet Hücre ve Doku Kültürü Laboratuvarı, bir adet Florasan ve Araştırma Fotomikroskobu Karanlık Odası ve bir adet Öğrenci Laboratuvarı bulunmaktadır.

Araştırma Görevlisi Eğitim Süreci

Anabilim dalımızda Yüksek Lisans (2 yıl), Doktora (4 yıl) ve Tıpta Uzmanlık (4 yıl) eğitimi verilmektedir.

Yüksek Lisans öğrencileri 1 yıl, Doktora öğrencileri ise 2 yıl süre boyunca bölüm derslerini ve ilgili bölüm dışı dersleri almakta ve ardından tez çalışmalarını yürütmektedir. Lisansüstü eğitimler, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetmeliği’nde belirtilen esaslara göre gerçekleştirilmektedir.

Tıpta Uzmanlık öğrencileri Histoloji ve Embriyoloji Derneği’nin, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nin ve Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun belirlediği kurallar çerçevesinde iki buçuk yıl süre ile alan derslerini almakta, son bir buçuk yıllarında tez çalışmalarını ve rotasyonlarını tamamlamaktadır. Tıpta Uzmanlık öğrencileri mecburi olarak, eğitim merkezi niteliğinde olan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTEM)’nde Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) eğitimi almak üzere kurum dışı görevlendirme yapmaktadır.

Asistanların eğitimi, her hafta pazartesi günleri gerçekleştirilen seminer ve makale sunumları ile pekiştirilmektedir. Ayrıca asistanlar, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde verilen Histoloji ve Embriyoloji dersi laboratuvar derslerine de katılmaktadır.

Erasmus/Sokrates Programı çerçevesinde Polonya (Lublin Üniversitesi), Almanya (Leipzig Üniversitesi) ve Bulgaristan (Sofia ve Varna Üniversiteleri) ile araştırma görevlileri değişimi için anlaşmalar bulunmaktadır. Erasmus kapsamı dışında da öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri gerek kendi imkanları gerekse TÜBİTAK destekli projeler kapsamında 3 aydan 1 yıla kadar değişen sürelerle Fransa ve ABD gibi ülkelere ziyaretlerde bulunmuşlardır.

Anabilim Dalı Çalışma Alanları

• Kök Hücre
  • Üreme Biyolojisi
  • Embriyo ve Doku Kültürü