Online Sınav Yönergesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi

Online Sınav Uygulama Usul ve  Esasları

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında uzaktan eğitim sistemi ile verilen derslerin sınavları, sınav takviminde belirtildiği şekli ile online olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenme Yönetim Sistemi (OYS) ile gerçekleştirilecektir. Sınavlara katılacak öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda maddeler halinde sıralanmıştır.

 

1.     Sınav ortamında yalnız bulunmakla ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek alamadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz.

2.     Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.

3.     İnternet veya elektrik kesintisi, şarj, cihaz arızası vb gibi nedenlerle karşılaşılabileceği için sınav tarihlerinden 3 gün önce kısa deneme sınavları açılacak olup tüm eksikliklerinizin tarafınızca kontrol edilmesi istenecektir.

4.     Sınava meşru mazeretleri ile giremeyen öğrenciler geçerli mazeretlerini belgelendirmek koşulu ile ilan edilecek tarihlerde OYS üzerinden mazeret sınavına başvurabileceklerdir.

5.     Sınava bilgisayar, cep telefonu, tablet vb cihazlar ile girilebilmektedir. Ancak teknik aksaklığın en aza indirgenmesi adına bilgisayar ile sınava katılmanız tavsiye edilmektedir.

6.     Sınav süreleri, soru sayıları Tıp fakültesi dönem koordinatörlükleri tarafından belirlenir.

7.     Herhangi bir neden ile sınavdan çıkmak zorunda kalan öğrencilerimiz, sınav süresi içerisinde sisteme tekrar giriş sağlayabilir ve kaldığı yerden devam edebilirler.

8.     Online sınav uygulaması ile sınav tarihlerinden 1 hafta önce online sınav anlatımı OYS’ne yüklenecektir.

9.     Bulundukları yerlerde internet erişimi olmayan, bilgisayarı olmayan öğrenciler sınav tarihlerinden en az 1 hafta önce fakültemize bilgi vermek durumundadır. Tıp fakültesi yönetimi bu öğrencilerle görüşüp fakülte nezdinde çözümler üretecektir.