22 Kasım 2017 Çarşamba

Yrd.Doç.Dr. Mehtap SAVRAN
mehtapsavran@sdu.edu.tr

TARİHÇE

Farmakoloji Anabilim Dalı 1996-1997 öğretim yılında Yrd. Doç. Dr. Ekrem Çiçek tarafından kurulmuştur. Anabilim Dalımızda şu anda 2 öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

YER ve KAPASİTE

Anabilim Dalımızın bir adet deney laboratuarı, 1 adet donanımlı toplantı odası bulunmaktadır.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ

Yüksek lisans öğrencilerinin eğitim süresi 2yıl, uzmanlık öğrencilerinin eğitim süresi 4 yıldır. Her hafta Perşembe günü seminer veya makale saati yapılmakta ayrıca anabilim dalımızda öğrencilerin istek ve önerilerine yer verilen toplantılar düzenlenmektedir. Araştırma görevlilerine ders programları çerçevesinde anabilim dalımız hocaları tarafından ders anlatılmaktadır.

ANABİLİM DALI ÇALIŞMA ALANLARI

İzole organ banyosunda damar kasılma ve gevşeme yanıtlarına bakılması

Deneysel diabet

Myokardial iskemi reperfizyon