Öğretim Üyelerimiz ve Öğrencilerimiz Tıp Tarihine Işık Tutuyorlar

Yurdumuzun eşsiz köşelerinden birisi olan Göller Yöresi tarih boyunca birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptı.

Bu kültür ve medeniyetlerden bugün bizlere miras kalan kalıntıların ve eserlerin sergilendiği, muhafaza edildiği en önemli yerlerden birisi de Burdur Arkeoloji Müzesi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının izin ve onay prosedürlerine uygun olarak Fakültemiz Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı tarafından alınan bilimsel araştırma ve yayın yapma onayı kapsamında öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz Burdur Müzesine teknik inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette müze envanterinde yer alan ve her biri birbirinden değerli yayınlara konu olmuş olan eserler incelendi.

Bu çalışmayla eserlerden cerrahi alet ve malzeme kategorisinde olanların günümüz modern tıp bilgileri ışığında değerlendirilerek elde edilen bilgilerin yayın ve katalog olarak hem bilim dünyasıyla hem de kamuoyuyla paylaşılması amaçlanmaktadır.

Teknik inceleme gezisine Genel Cerrahi Ana Bilim Dalımızdan Doç. Dr. İsa SÖZEN, Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalımızdan Dr. Öğr. Üyesi Gülşah USTA SOFU ile Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalımızdan Dr. Öğr. Üyesi Fuat İNCE ve Tıp Tarihi - Müze Proje Grubunda yer alan öğrencilerimiz Serra Beyoğlu, Cemre Kotan, Efekan Özer ve Hamza Gavcar katıldılar.

Burdur Müzesi Müdürü Sn. Murat KALEAĞASIOĞLU ve Müze Uzmanı Sn. Uğur BİÇER başta olmak üzere Burdur Müzesi’nin tüm personeline göstermiş oldukları ilgi ve bilimsel işbirlikleri nedeniyle teşekkür ederiz.

Başlatılan çalışmanın diğer akademisyenlerimizin de katılımıyla başarıyla tamamlanarak dünya tıp ve kültür tarihine kıymetli eserler kazandırılacağına inanmaktayız.

 

Haber ile ilgili daha fazla görsel içeriğe  https://www.instagram.com/sdutipfakultesi/  sayfasında bulabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 02/05/2024
Okunma Sayısı: 204