Öğrencilerimiz TUMS Uluslararası Yaz Okullarına Katıldılar

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri; Zeynep Nazlı Şahin, Seyhan Deniz Karaduman, Batuhan Özdemir, Rumeysa Özder, Kerem Rüstem Özdil, Ayşe Merve Kahraman, Nimet Güven ve Kübra Bilir Tahran Tıp Bilimleri Üniversitesi (Tehran University of Medical Sciences-TUMS) tarafından düzenlenen uluslararası yaz okullarına katıldılar.

Yaz okullarının ilki 6-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında İran’ın ilk modern tıp okulu olan ve yaptığı bilimsel yayınlar ve çalışmalarla dünya sıralamasında yer alan Tahran Tıp Fakültesi (School of Medicine) tarafından düzenlendi. Buradaki yaz okuluna katılan öğrencilerimiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi, Hayvan Deneyleri Laboratuvarı, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Radyoloji Ana Bilim Dalı ve Patoloji Laboratuvarında öğretim üyelerinden ders alma ve onların nezaretinde bazı pratik uygulamalar yapma imkânı buldular. TUMS’un İleri Teknoloji Merkezi’ni de gezen ve buradaki wokshopa da katılan öğrencilerimizin yaz okulu eğitimleri düzenlenen törenle sona erdi. 

Yaz okullarının ikincisi ise 26-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında İran Tıp Fakültesi (School of Persian Medicine) tarafından düzenlendi. Öğrencilerimiz burada tıp tarihi, halk sağlığı, tamamlayıcı tıp uygulamaları gibi teorik ve pratik eğitimlere katılma imkanı buldular. Bünyesinde birbirinden değerli birçok tıp kitabını ve diğer materyalleri bulunduran kütüphaneyi inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz öğretim üyelerinin nezaretinde uygulamalı eğitimlerle bilgilerini pekiştirdiler. İkinci yaz okulu da düzenlenen törenle sona erdi.

Yaz okulları kapsamında Tahran’ın tarihi ve turistik yerlerini gezme imkânı bulan öğrencilerimiz gerek bilimsel gerekse de sosyo-kültürel açıdan hayatlarında unutamayacakları bir deneyim yaşadılar.

 

Yayın Tarihi: 18/09/2023
Okunma Sayısı: 412