İbn Sina’nın Tıp ve Eczacılıktaki Önemi Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalının ortak düzenleyicisi olduğu 1st International Symposium on The Place of Avicenna in the Medicine and Pharmacy başlıklı uluslararası sempozyum 29 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Sempozyumda Türkiye, İran ve Hindistan’dan akademisyenler konuşmacı olarak yer aldı.

Bilimsel etkinliğe Tıp Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Fuat İNCE, “A Study on the Evaluation of "Canon of Avicenna" in Terms of Scientific Research Ethics” konulu çalışmasıyla katılırken,

Prof. Dr. H. Kadircan KESKİNBORA ; “The Rules of Testing Drugs of Ibn Sina”,

Doç. Dr. Arman ZARGARAN; “Medicinal Aspects of Opium in the Avicenna’s Canon of Medicine”,

Doç Dr. Amir Mohammad Jaladat; “A Review of Ibn Sina’s Views on Fasd (blood Itting) and Its Clinical Applications”,

Dr. Öğr. Üyesi A Kashif Anwar; “Avicenna's Enduring Impact: Bridging the Past and Present in Medicine”,

Dr. Öğr. Üyesi Mohammad Ebrahim Zohalinezhad; “Preliminary Report on the Use of Probiotics for the Treatment of Diabetes”

başlıklı sunumlarını yaptılar.

Tüm katılımcıların iştirakiyle gerçekleştirilen ve Sempozyum sonuçlarının değerlendirildiği oturum Dr.Öğr. Üyesi Sajjad Sadeghi’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Sempozyumun sekreterlik görevini ise Doktorant Mahnaz Mortazavi yerine getirdi.

Süleyman Demirel Ünivesritesi ile Tehran University of Medical Sciences arasındaki ulusalararası işbiriği protokollerinin bir gereği olarak ortak düzenlenecek etkinliklerin artmasını ve yeni kurulan “Studies Center of Aveicenna's Medical Research” isimli araştırma merkezinin başarılarını dileriz.

 

Haber ile ilgili daha fazla görsel içeriğe  https://www.instagram.com/sdutipfakultesi/  sayfasında bulabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 02/05/2024
Okunma Sayısı: 160