Tarihçe

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Temmuz 2005 tarihinde Prof. Dr. Mustafa NAZIROĞLU' nun Anabilim dalı başkanlığına atanması ile kurulmuştur. Prof. Dr. Mustafa NAZIROĞLU halen Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Anabilim Dalımıza 2011 yılı içerisinde Yrd. Doç. Dr. Abdulhadi Cihangir UĞUZ ve Yrd. Doç. Dr. Ömer ÇELİK öğretim görevlisi olarak atanmışlardır. Tıp Fakültesi, Diş hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Isparta Meslek Yüksek Okulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümlerine Tıbbi Fizik ve Biyofizik dersleri verilerek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katkıda bulunulmaktadır. Kurulduğu günden itibaren 2 doktora tezi ve 4 Yüksek Lisans tezi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa NAZIROĞLU yönetiminde tamamlanmıştır. Anabilim dalımızda 4 doktora ve 3 yüksek lisans öğrencisi öğrenimine devam etmektedir. Laboratuvarlarımız Araştırma Uygulama Hastanesi’ndeki ilgili anabilim dallarından talep olması durumunda gönderilen numunelerde aşağıda belirtilen istenilen analizler yapılabilmektedir. Anabilim dalımız laboratuvarlarında insan serum-plazma ve hücre örnekleriyle çalışılabildiği gibi deney hayvanı modelleri üzerinde de hastalık modeli oluşturularak tedavi yöntemleri üzerinde çalışılmaktadır. Ayrıca Anabilim Dalımız ilki 2006 yılında olmak üzere her iki yılda bir ‘’Uluslararası Hücre  Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi:Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları’’kongresi  düzenlemektedir.