Araştırma Görevlileri Eğitim Süreci

Anabilim dalımızda yüksek lisans süresi 2 yıl, Doktora süresi 4 yıldır. Yüksek lisans öğrencileri bir yıl, doktora öğrencileri ise iki yıl süre boyunca bölüm derslerini ve ilgili bölüm dışı dersleri almakta ve ardından tez çalışmalarını yürütmektedir.Her hafta salı ve çarşamba günleri düzenli olarak yüksek lisans ve doktora dersleri yapılmaktadır. Haftalık olarak anabilim dalı genel toplantısı yapılmaktadır. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından haftada bir (1) seminer verilmektedir. Anabilim dalımız, yüksek lisans ve doktora  öğrencilerimiz Amerika, Almanya, İspanya, İtalya, Hindistan vb ülkelerdeki üniversitelerin Tıp Fakültelerine eğitim amacıyla gidebildikleri gibi çeşitli ülkelerden gelen yabancı master ve doktora öğrencilerinin eğitimlerine de katkıda bulunmaktadır. Aachen Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Enstitüsü  (Almanya) ile Erasmus programı çerçevesinde 2021 yılına kadar her yıl 2 adet doktora öğrencisi değişimi yapılmaktadır.