Uzaktan Eğitim İçin Öğrenme Yönetim Sisteminin Kullanılması

Sayın Öğretim Üyelerimiz;

Küresel ölçekte yaşanmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak ilan edilen olağanüstü durum karşısında, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kararları ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının eğitim-öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan yürütülebilmesi amacıyla yayınladığı “Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları Yol Haritası” kapsamında 2019-2020 BAHAR DÖNEMİNİN KALAN SÜRESİNİN Uzaktan Öğretim Sistemi üzerinden yürütülmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda mezuniyet öncesi tıp eğitimi programımız derslere, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren mevcut ders programları aynen geçerli olacak şekilde kaldığı yerden uzaktan öğretim ile devam edilecektir.

Geçiş sürecinde öğrenme yönetim sistemimizin son güncellemeleri ve geliştirmeleri yapılmıştır. (Dersler, Öğrenme Yönetim Sistemi (https://oys.tip.sdu.edu.tr/) ve bu sisteme entegre “Adobe Connect” uygulaması üzerinden canlı (senkron) veya daha önce kayıtlanmış (asenkron) olarak yürütülecektir. Ayrıca yardımcı ve destek materyali olarak ÖYS’ne mevcut ders programlarımıza uygun olarak; ders notu, sunu, okuma metinleri, internet kaynakları, çoklu ortam materyalleri vb. dokümanları yüklenebilmekte, tartışma forumları açılabilmekte ve ölçme değerlendirme için ödev/görev yönetimi ve sınavlar yapılabilmektedir.)

Öğrenci ve öğretim üyelerinin girişleri düzenlenmiş ve kontrol edilmiştir. Mevcut öğrenme kaynaklarının büyük çoğunluğu sisteme yüklenmiştir (herhangi bir eksiklik yaşanmaması adına notlarınızı lütfen kontrol ediniz!!!).

Uzaktan öğretim derslerinin planlanması, içerik geliştirilmesi, içerik yüklenmesi ve dersin yürütülmesi ve geribildirimlerinin alınması, ilgili öğretim üyesinin sorumluluğundadır. (Öğrenme yönetim sistemi kullanımı ile ilgili videolar sistemde bulunmaktadır.)

  • Öğrenme yönetim sistemimiz: https://oys.tip.sdu.edu.tr/
  • Öğrenme yönetim sistemimizin mobil uygulamaları da bulunmaktadır (MOODLE uygulaması içerisinde oys.tip.sdu.edu.tr adresinden girebilirsiniz).
  • Kullanıcı Adı: Beş haneli sicil no  (Örnek: 12345) 
  • Şifre: Sdu! ve 5 haneli sicil no (Örnek: Sdu!12345) (ilk girişten sonra değiştirmeniz önerilecektir)
  • Teknik destek dahili: 3658