Halk Sağlığı Anabilim Dalı

Tlf : + 90 246 211 36 36
Tlf : + 90 246 211 36 37

TARİHÇE
      Halk Sağlığı Anabilim Dalı 1997 yılında Dr. Mustafa Öztürk'ün Yardımcı Doçent  Kadrosuna atanması ile kurulmuştur. Anabilim dalımızda halen Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Nesimi Kişioğlu, Prof.Dr.Ersin Uskun ve Doç. Dr. Özgür ÖNAL öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
EĞİTİM
   Bölümümüz mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası eğitim vermektedir. Mezuniyet öncesi eğitim Tıp Fakültesi Dönem 1 ve Dönem 3 te teorik ağırlıklıyken Dönem 6 öğrencilerine pratik halk sağlığı eğitimine yöneliktir. Mezuniyet sonrası eğitim ise, araştırma görevlilerine ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik eğitimi içerir. Halk sağlığı anabilim dalı, Öğrencilerine Halk sağlığı açısından önemli olan kurumlardan, sağlık müdürlüğü, TSM, verem savaş dispanseri, çöp deponi alanı, su arıtma tesisi, atık su arıtma tesisleri, KETEM, Huzurevi, Sevgi evleri, çevre sağlığı ve iş sağlığı teknik gezileri yaptırmaktadır.
Amacımız, bir hekime, hizmet verdiği toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve iyileştirmeye yönelik bilgi ve beceri kazandırmaktır. Bunu mümkün olduğunca topluma dayalı eğitim şeklinde gerçekleştirmektedir

ANABİLİM DALI ÇALIŞMA ALANLARI

Bölümümüzde verilen eğitimler; Halk Sağlığı Kavramı, Epidemiyoloji, Biyoistatistik, Sağlık Yönetimi ,Sağlık Politikaları ,İş Sağlığı , Çevre Sağlığı , Bulaşıcı Hastalıklar, Kadın Sağlığı, Üreme Sağlığı , Çocuk ve Adölesan Sağlığı , Okul Sağlığı, Yaşlanma ve Kronik Hastalıklar, Sağlığı Geliştirme, Sağlık Eğitimi, İletişim, Demografi, Sağlık Sosyolojisi ve Antropolojisi,Toplum, Ruh Sağlığı, Toplum Beslenmesi, Sağlık Ekonomisi, Olağanüstü Durumlar ve Afet Yönetimi, Halk Sağlığı Etiği  konularını içerir. Asistan eğitimi kuramsal eğitim, klinik rotasyonlar, saha çalışmaları  ve tez hazırlama süreçlerinden oluşur. Asistanlarımız akademik kurullarımızın uygun gördüğü durumlarda tıp fakültesi hastanesi ve sağlık müdürlüğünde filyasyon ve benzeri pratiklerede katımaktadırlar

Bölümde ayrıca halk sağlığının güncel konularına yönelik epidemiyolojik çalışmalar planlanmakta ve yürütülmektedir.