24 Kasım 2017 Cuma

NESİLDEN NESİLE İNTÖRN BULUŞMASI

11 Ağustos 2016 Perşembe 12:13 tarihinde eklendi | 1476 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak öğrenci eğitimine her alanda önem vermekteyiz. Tıp Fakültesi eğitimi içerisinde 6. Sınıf olan, Aile Hekimliği stajı olarak değerlendirilen ve öğrencilerimizin kısaca “intörn doktor” olarak tanımlandıkları bu dönem eğitimi, ağırlıklı olarak pratik eğitime dayanmaktadır. Pratik eğitimin aktarımı açısından da ustaların, kıdemlilerin deneyimleri oldukça önemlidir.

Bu bağlamda fakültemizde ilk defa Tıp Fakültesi Dekanlığı himayesinde dönem-6 koordinatörlüğü olarak “NESİLDEN NESİLE İNTÖRN BULUŞMASI” adını verdiğimiz ilk buluşma 08. Ağustos 2016 tarihinde Hastane konferans salonunda gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar,  Hastane başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, dekan yardımcıları Doç. Dr. Yonca Sönmez,  Doç. Dr. Rasih Yazkan, dönem-6 koordinatörü Prof. Dr. Hasan Çetin, Anabilim dallarımızın değerli öğretim üyelerinin ve tün dönem-6 öğrencilerimizin hazır bulunduğu toplantıda Tıp Fakültemizden 1999 yılında ilk dönem mezunları olan Nöroloji AD başkanı Doç. Dr. Vedat Ali Yürekli ve Uz. Dr. And Yavuz (Kadın Doğum Uzmanı) Tıp Fakültesinde öğrenci oldukları 1993-1999 yıllarına ait anılarını fotoğraflar eşliğinde paylaştılar.

Karşılıklı sohbet havasında gerçekleşen toplantının öğrenci arkadaşlarımız ve katılan hocalarımız tarafından takdir görmesi bizleri mutlu etmiştir. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Toplantı sonrasında sayın dekanımız tarafından ilk mezunlarımıza günün anısına çiçek takdim edilerek toplantı sona ermiştir.